Verschillende soorten zaden die je kunt vinden bij een zaadhandel

Van plan om de groene vingers weer in de grond te steken? Zoals je wellicht al weet heb je daar het een en ander voor nodig. Naast de standaard zaaibenodigdheden, heb je uiteraard ook zaadjes nodig om plantjes te kweken! Deze kun je heel makkelijk vinden bij een zaadhandel. Je hebt daar namelijk de keus uit talloze zaadjes en plantjes. Hieronder vertellen we je welke verschillende soorten zaden je kunt vinden bij een zaadhandel.

Kruidenzaden bij de zaadhandel

Kruidenzaden zijn zaadjes waar kruiden uit groeien. Er wordt onderscheid gemaakt tussen twee soorten kruiden zaden; lichtkiemers en donkerkiemers. Bij donkerkiemers moeten de zaadjes helemaal met potgrond bedekt worden. Denk hierbij aan bieslook, koriander en peterselie. Bij lichtkiemers mogen de zaadjes alleen lichtjes in de potgrond worden geduwd. Voorbeelden van lichtkiemers zijn basilicum, munt, oregano, rozemarijn en tijm. Ze zijn beide vrij makkelijk te kweken, en dat maakt kruidenzaadjes een populaire optie voor de beginnende tuinier. Bij de zaadhandel is het aanbod aan kruiden zaden eindeloos.

Groentezaden

Uit groentezaden groeien planten die jou in groentes voorzien. Denk hierbij aan peulvruchten en groenten, zoals sla, selderij, paprika, wortel, pompoen, komkommer en nog heel veel meer. Ze hebben vrijwel allemaal een constante luchtvochtigheid nodig om optimaal te ontkiemen. Ook is er voldoende warmte nodig voor groentezaden. Daarom is de zaaitijd in de meeste gevallen rond de lente. Wat fijn is aan een zaadhandel zoals tuinplus.nl, is dat ze jou niet alleen van zaadjes maar ook van advies over het kiemen van groentezaden kunnen voorzien. Schroom dus niet te vragen naar wat consult!

Bloemenzaden

Je kunt van allerlei soorten bloemzaden vinden bij de zaadhandel. Sommige zijn erg klein en licht waardoor ze gemakkelijk door de wind kunnen worden gedragen, zoals de zaadjes van de paardenbloem. Ook heb je zaadjes die wat groter en zwaarder zijn, zoals die van de rozenstruiken. Die worden handmatig in de grond gestopt door tuinders of verplaatst door dieren en water. In een zaadhandel is het aanbod aan bloemen zaden zeer divers. De zaadjes variëren in kleur, grootte en vorm. Het is daarom belangrijk om het juiste zaaibed te kiezen waar ze gezaaid gaan worden, zodat ze geen ruimte tekort komen.

Biologische zaden

Een groot deel van de landbouw in Nederland is afhankelijk van chemische middelen. Ook in de productie van zaden komt het veel voor dat kunstmest en chemische-synthetische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt. De sporen hiervan zijn dan ook vaak terug te vinden in de zaadjes. Biologische zaden worden geproduceerd zonder kunstmatige toevoegingen. Met biologische zaden heb je dus echt puur natuur in je handen. De zaadhandel heeft ook een divers aanbod aan biologische zaden voor tuinders om mee te werken.

Zaden kopen

Ben je op zoek naar een zaadhandel waar je snel en eenvoudig aan mooie zaadjes komt? Neem dan even een moment om op zoek te gaan naar een zaadhandel die jou het best kan voorzien in jouw specifieke behoeften. Zo heb je tuinwinkels die zich specialiseren in biologische zaden, en andere winkels hebben meer oog voor duurzaamheid en diversiteit. Er zijn talloze zaadhandels die bieden wat jij zoekt. Ga bij twijfel in gesprek met één van de medewerkers; die weten je namelijk ook goed opweg te helpen met het vinden van wat je zoekt!

Barstadstuin
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart